2021. szeptember 22 , szerda - Móric

Üzleti célok mellett a cégek családbarát szemlélete a lényeg

Fotó: Facebook

A munkaerő-piaci változások új kihívások elé állítják a cégeket, ezért a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése a minőségi munkaerő megtartásában komoly előnyt jelenthet. A K&H sokéves, innovatív kezdeményezései azt a vállalati szemléletmódot tükrözik, hogy az üzleti érdekek mellett a családbarát szempontoknak is érvényesülniük kell ahhoz, hogy a munkatársak, és így a vállalat is jobban teljesítsen, ezért a bank 2018-ra is kiérdemelte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Mentor Szervezete címet.

A munkaerőhiány és a munkavállalók különböző életszakaszokként változó igényei miatt a cégeknek mérettől függetlenül egyaránt jelentős kihívásokkal kell szembenézniük. Ahhoz viszont, hogy a magasan képzett szakembereket pótolhassák, vagy megtartsák jelenlegi munkatársaikat, együtt kell változniuk ezekkel az igényekkel. A felgyorsult mindennapokban a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtése, a cég családbarát szellemisége komoly előnyt jelenthet, és hosszú távon vonzóvá tehet egy munkaadót.

“Magyarország meghatározó vállalataként a pénzügyi fenntarthatóság megteremtése mellett felelősnek tekintjük magunkat azért a társadalomért és környezetért is, amelyben dolgozunk. Arra törekszünk, hogy válaszokat adjunk a társadalmi igényekre, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek. Köztük természetesen az a több mint 4 ezer munkatársunk is, akiknek stabil magyarországi pozíciónk és vezető piaci szerepünk is köszönhető. Egyértelmű ezért számunkra, hogy felelősen gondolkodó pénzintézetként családbarát, kiegyensúlyozott vállalati légkört biztosítsunk kollégáinknak” – mondta el Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divízió vezetője.

„A Mentor Szervezet cím lehetőséget ad nekünk arra, hogy átadjuk másoknak azt, amiben évtizedek óta hiszünk: az üzleti célok mellett a családbarát szempontoknak is érvényesülniük kell ahhoz, hogy a munkatársak, és így a vállalat is jobban teljesítsen. Hiszen nincs elégedett ügyfél elkötelezett munkavállalók nélkül. Szeretnénk tudatosítani továbbá, hogy a családbarát intézkedések nemcsak a nőkért vagy a kisgyermekes szülőkért vannak. Megoldást nyújthatnak például a nyugdíj előtt állók problémáira, segítségével olyan piaci előnyre tehet szert egy vállalat, amivel megelőzheti a fluktuációt, így más cégeket is segíthetünk abban, hogy rátaláljanak az adottságaikhoz leginkább illő családbarát intézkedésekre” – tette hozzá Németh Balázs.

Facebook hozzászólások