2024. május 15 , szerda - Zsófia

Törökországba költözik a Negro

A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig. Ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben – tájékoztatott a Mondelez Hungária Kft., valamint a Győri Keksz Kft. kommunikációs tanácsadója.
Az üzem 35 dolgozóját csütörtökön értesítette a gyár vezetősége a döntésről – tájékoztatott Kertész Péter kommunikációs  tanácsadó. Október végéig befejeződik a Halls cukorkák gyártásának áttelepítése a cég új cukorka- és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe, amelyet 2016 év elején jelentettek be – írja az MTI.

2016 közepén kezdte meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében. Ezek sikertelenek voltak, mert nem találtak olyan vevőt, aki biztosítani tudta volna az üzem és a Negro márka hosszútávon is fenntartható működését és növekedését.

A cég vezetősége megkezdte a tárgyalásokat a szakszervezettel, reményeik szerint november végéig sikerül tisztességes és méltányos szociális megállapodást létrehozni. A cég minden segítséget megad munkavállalóinak, hogy a régióban ismét el tudjanak helyezkedni.

A Gebzében található gyár a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye, az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad.