2022. január 21 , péntek - Ágnes

Nem olcsók a mai fiatalok

A Napi.hu a British telecommunications (BT) magyarországi regionális központja által ismertetett, Medián által készített felmérésre hivatkozva a következő tíz évben továbbra is rengeteg fiatal tervez külföldön munkát találni.

A felmérés alapján (14-25 éves, azaz Z-generáció) a fiatalok négyötöde úgy gondolja, hogy még nagyobb mértékben fog külföldön munkát vállalni a jelenlegi tendenciához képest.

A fiatalok a felsőoktatásban szerzett diplomájukban bíznak, hogy az külföldön is versenyképes a munkaerőpiacon, és könnyebb lesz munkát találniuk, mint itthon.

A felsőoktatásban tanulók véleménye szerint a hazai állapotok tovább fognak romlani: azaz tovább fog nőni a gazdagok és a szegények közötti szakadék.

A felmérés szerint a nők az alacsonyabb fizetéssel is beérik, mint a férfiak. A nők 369 ezer forint, az urak 471 ezer forint nettó jövedelmet tartanak optimálisnak, amivel elégedettek lennének.

A válaszadók 80%-a szerint a fizetés az elsőrendű kritérium. Ezt követi a biztos munkahely és a munkahely hangulata.

A nők döntéseik alapán fontosnak tartják a biztonságot; a munkahely barátságos, komfortos hangulatát, a férfiak ellenben a fizetés nagyságát részesítik előnyben.

 

Forrás: Napi.hu

Facebook hozzászólások