2020. június 4 , csütörtök - Bulcsú

Mindenkit érintő változások jönnek a munkahelyeken

Fotó: Rawpixel/Unsplash

Hatalmas változások jönnek a jövő évi béren kívüli juttatásoknál – derült ki a Napi.hu HR-vezetők Országos Konferenciája 2018 elnevezésű eseményén. A rendezvényen arról is szó volt, miként lehet elkerülni a feszültségeket a régi és új munkatársak között, illetve milyen módszerekkel tarthatja meg dolgozóit egy cég akkor, ha mindenki a másik dolgozóira vadászik.

Az új adóváltozások után is van élet a cafeteria-piacon – indította előadását Hegedüs Sándor, az RSM Hungary Zrt. adóüzletágának vezetője. Jó hír, hogy 2016 a szociális hozzájárulás csökken, de az adóéket tekintve csak most értük el Németország szintjét és továbbra is van tennivaló.

Óriási változás jön a munkahelyeken, ez mindenkit érint majd

Hegedűs az előadásában szólt arról, hogy 100 forint adómentes juttatás után 181,95 forint bérköltséget fizetett a munkáltató, 134,5 forintot, ha béren kívüli juttatásról volt szó és 140,71 forintot, ha egyes meghatározott juttatásokról beszélünk.

A jövő évi változásokkal kapcsolatban elmondta, hogy jelentősen csökkenni fognak a cafeteria-támogatás lehetőségei. A legnépszerűbb vélhetően a SZÉP-kártya marad, hiszen például a bölcsődei, óvodai szolgáltatásokra nyújtott támogatás nem mindenkit érint, ahogy az üdülési szolgáltatás és a csekély értékű ajándék sem sokakat ér el.

 

 

Facebook hozzászólások