2020. május 31 , vasárnap - Angéla

Kétszázmilliós fejlesztéssel húsz új munkahely

Fotó: Facebook

Banki hitelből megvalósított beruházással négyezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épített a debreceni Zolend Kft. Az üzemet, amely húsz új munkahelyet is jelent, csütörtökön adták át a helyi vállalkozói parkban.

A cég két ügyvezetője  2009-ben a pénzügyi-gazdasági válság kellős közepén döntött úgy, hogy megvalósítja álmát, és egy debreceni családi ház pincéjében elindította gépészeti vállalkozását. Az álom mára megvalósult: például a járműipar területén olyan márkák beszállítóivá váltak, mint a Jaguár, a Land Rover, vagy a BMW – tette hozzá.

Zsigmond Endre ügyvezető igazgató elmondta: vállalakozásuk ma már nagyvállalatok beszállítójaként működik a vegyipar, élelmiszeripar, olajipar, autóipar és energetika területén.

Tevékenységük kiterjed komplex technológiai, gépészeti rendszerek generál kivitelezésére, egyedi berendezések tervezésére, gyártására, telepítésére, helyszíni szerelésére és karbantartására. Gyártanak egyebek mellett szűrőrendszereket, szállító berendezéseket, nyomástartó edényeket, tartályokat, szeparátorokat, hőcserélőket, csőrendszereket, és különféle keverő berendezéseket.

Termékeikkel és szolgáltatásaikkal Európa szinte valamennyi országa mellett jelen vannak az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is, Nagy-Britanniában és Németországban pedig telephelyük működik.

A 20 új munkahellyel 180-ra emelkedett a dolgozóik száma. Vállalatuk árbevétele tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, az idei terv pedig két és félmilliárd forint elérése. A múlt évben 350 millió forint eredményt értek el, hasonló nagyságrendű az idei eredménytervük is.

 

 

Forrás: MTI

Facebook hozzászólások