2020. augusztus 15 , szombat - Mária

Hiányszakmák: a kerámiaműves

A burkolásról általában a csempe vagy a padlóburkolat jut az eszünkbe. Azonban vannak olyan mozaikok, plasztikák és installációk, melyek elkészítése speciális szaktudást és művészi beállítottságot igényel. Ez a szép hivatás a kerámiaművesség, mely az alkotás iránt érdeklődőknek jó választás, hiszen teret ad a kreativitásnak és jól lehet vele keresni.

A 2015-ben indult modern szemléletű OKJ-a képzésen a fiatalok megismerkedhetnek a szilikát alapanyagok, különös hangsúllyal a kerámia XXI. században aktuális felhasználási lehetőségeivel. A két éves kurzus átfogó ismereteket ad a kerámia és a design történetétől a tervezési folyamaton át, az egyedi és a sokszorosított tárgykészítés, vagy az épületkerámia és az egyedi plasztikák alkotófolyamatainak megismeréséig – áll a közleményben.

A kerámia hagyományos területein túl olyan speciális területekkel is foglalkoznak a hallgatók, mint a mozaik és a beton felhasználása a tárgyalkotástól a burkolatokon keresztül a plasztikáig. Mindezt modern, innovatív alapanyagok és technológia felhasználásával.

 

 

Forrás: HRGlobe

 

 

 

Facebook hozzászólások