2020. szeptember 26 , szombat - Jusztina

Ha tisztességtelen a bánásmód, megcsappan a munkakedv

Kiderült egy német-belga kutatásból, hogy amennyiben a dolgozók úgy érzik tisztességtelen bánásmód illeti őket munkahelyükön, úgy jelentős mértékben romlik az eredményességük és teljesítményük.

Kutatás fő vizsgálati témája az volt, hogy milyen hatással van a termelékenységre a tisztességtelen főnöki magatartás. Ennek megvalósulásáért kibéreltek egy telefonos ügyfél-szolgálatot, felvettek 195 dolgozót, akiket három csoportra osztottak. A feladata mindenkinek ugyanaz volt, ügyfeleket kellett felhívni, telefonos kutatást végezni két műszakban. A munkakörülmények és a fizetés is ugyanannyi volt mindhárom csoportnál, azt mérték a kutatók ki hány telefonhívást bonyolít egy adott műszakban – írja a G7.

Azonban a három csoportot eltérő bánásmódban kezelték: az első csoport tagjai a két egymást követő műszak között semmilyen különbséget nem észleltek. A másodikban viszont 20 százalékos leépítést végeztek, azaz a második műszakra ennyivel kevesebb embert tartottak munkában, de mondani nem mondtak nekik semmit. A harmadik csoportban is végrehajtották a csoportos elbocsájtást, de a második műszak előtt közölték a maradókkal, hogy miden ötödik embert kirúgtak költségcsökkentés miatt, az elbocsátottakat pedig véletlenszerűen választották ki. A második műszakra maradók csoport tagjai megkapták fizetésüket munka elején, így nem érte őket kár a munkájuk során.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: G7/HRPortal

Facebook hozzászólások