2022. október 3 , hétfő - Helga

Folytatják a sztrájkot az Eiffel-torony dolgozói

A látogatók negyedik napja nem mehetnek fel a francia főváros egyik legfőbb turistalátványosságára.

A sztrájk folytatását egyhangúlag megszavazta a közgyűlésen részt vevő mintegy száz dolgozó – mondta a CGT szakszervezet részéről Denis Vavassori, aki annak a reményének adott hangot, hogy még a nap folyamán folytatódnak a tárgyalások a vezetőség és a munkavállalók között.

A 324 méter magas tornyot üzemeltető társaság (SETE) ismételten rövid közleményben sajnálatát fejezte ki a zárva tartás miatt, és jelezte, hogy csütörtökön tárgyalóasztalhoz ültek a dolgozók képviselőivel, és a párbeszédet pénteken is folytatni kívánják.

A sztrájkolók ezúttal nem fizetésemelést követlenek, hanem a vállalaton belüli szociális párbeszédet hiányolják, és úgy vélik, hogy nem eléggé átláthatók a jövőbeni stratégiai döntések.

Az Eiffel-tornyot a téli hétköznapokon mintegy 6-8 ezren keresik fel – a nyári főszezonban 20-25 ezren -, tavaly hatmillió látogatója volt. Egy évvel korábban még hétmillióan keresték fel, idén pedig 14 százalékos bevételcsökkenést várnak.

A téli iskolai szünet a hétvégén kezdődik Franciaországban, ezért a belföldi turizmusnak köszönhetően a következő két hétben ismételten naponta legalább 20 ezer látogatóra számítana az Eiffel-tornyot üzemeltető cég.

 

MTI

Facebook hozzászólások