2020. augusztus 15 , szombat - Mária

Egyre inkább növekszik a munkavállalók biztonságérzete

A BNP Paribas Cardif biztosító kutatásában 100-ból ma 69 pontot ért el a bizalmi index.

2014-től számítva a következőképpen alakult az index mutatója 2014 novemberében 60, egy évvel később 61, tavalyelőtt 64, 2017-ben pedig már 69 pontot ért el a munkavállalói bizalmi index értéke.

A kutatás azt is kiszűrte, hogy a hazai munkavállalók többsége úgy gondolja, hogy ha el is veszítené a munkáját, akkor is viszonylag könnyen találna magának új állást, ami egyébként egy csökkenő munkavállalói motivációt is eredményez.

A munkavállalók többsége viszonylag előrelátóan egyben derülátóan gondolkodik, 70% fölötti az az arány, akik azt gondolják munkahelyük 5 év múlva is megmarad.

Általánosságban elmondható, hogy iskolai végzettséget tekintve továbbra is a diplomások és az érettségivel rendelkezők alkotják a legbizakodóbb csoportot 70 és 72 ponttal, utánuk 68 ponttal következnek a legfeljebb 8 osztályt végzettek, a sort pedig 65 ponttal zárják a szakmunkás papírral rendelkezők – írja a Piac és Profit.

A lakóhely szerinti bontásban az átlagosnál nagyobb eltérés figyelhető meg a településméretek között: a budapestiek körében 73, a városban élőknél 69, míg a falvakban élőknél 65 pontot mértek.

Facebook hozzászólások