2020. május 23 , szombat - Dezső

Álláshirdetéseket ad fel a Nemzeti Adóhivatal

Bár általánosságban továbbra is él a létszámkorlátozás az adóhivatalnál, bizonyos esetekben új embereket is felvesznek, főként jogászokat, közgazdászokat, vámügyi szakembereket és informatikához értő munkavállalókat keres a szervezet – mondta a Magyar Időknek a hatóság vezetője.

Tállai András a pénteki lapszámban kifejtette: az állomány képzettsége már csak azért is fontos, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezermilliárdok megérkezéséről gondoskodik minden évben.

Az öt legnagyobb adótípusból – a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból, a személyi jövedelemadóból és az áfából – idén kilenc hónap alatt több mint 8400 milliárd forint érkezett az államkincstárhoz. Az időszakos összeg tavaly 250 milliárddal volt kisebb, két éve, 2015 első kilenc hónapjához képest pedig több mint hétszázmilliárdos a növekedés.

A jól képzett új munkavállalóknak a közkasszát megkárosító pénzügyi bűncselekmények felderítésében lehet később szerepük, de közreműködhetnek idővel a nemzetközi nagyvállalatok pénzmozgásainak ellenőrzésében vagy a pénzmosások megakasztásában.

 

Forrás: MTI/HRGlobe

Facebook hozzászólások