2023. december 4 , hétfő - Barbara, Borbála

A cafeteriát kapó munkavállalók negyede megfontolná a felmondást, ha megvonnák tőle ezeket a juttatásokat

Fotó: Pexels

A béren kívüli juttatások továbbra is fontos szerepet töltenek be a munkavállalói elégedettségben, derült ki az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából készült kutatásból, amelyben olyan munkavállalókat kérdeztek, akik jelenleg kapnak valamilyen béren kívüli – cafeteria – juttatást.

A munkavállalók 37 százaléka számára a munkahelyválasztásnál fontos szempont, hogy legyen megfelelő cafeteriarendszer, negyedüknél ez a három legfontosabb kritérium között szerepel, az esetleges megszűnése pedig a dolgozók 25 százalékát munkahelyváltásra is ösztönözné.

A cafeteria juttatások az elmúlt év eseményei közepette is fontos szerepet játszanak a munkahelyválasztásban és a munkavállalók elégedettségében. A legfontosabb szempont továbbra is az alapbér. A második és harmadik helyen a munkahely jó megközelíthetősége és a végzendő munka, vagyis a munkakör áll, ezeket követi negyedikként a bér mellett kapott egyéb juttatási csomag tartalma. A munkavállalók 37 százaléka számára fontos, míg egynegyedük számára a három legfontosabb szempont egyike a munkahely választás során, hogy legyen megfelelő cafateriarendszer – derült ki az OTP SZÉP kártya idei cafeteria kutatásából, amelyben olyan munkavállalókat kérdeztek, akik jelenleg kapnak valamilyen béren kívüli juttatást.

A cafeteriarendszer nem csak a munkahelyválasztását befolyásolja, hanem a dolgozók háromnegyede szerint a lojalitását, megbecsültségének érzését is erősíti. A dolgozók negyede pedig akár a felmondást is megfontolná, ha megvonnák tőle a juttatást” – mondta Lendvai Mónika, az OTP SZÉP kártya területi vezetője.