2021. július 25 , vasárnap - Kristóf, Jakab

24 millió euró értékű hitelszerződés

A Graphisoft Park SE leányvállalata, a Graphisoft Park South I. Kft. november 18-án 10 éves futamidejű, 24 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötött az UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel, a cég által megkezdett fejlesztés finanszírozására – közölte a Graphisoft Park SE pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a hitelkeretet a bank a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának harmadik szakaszának II. pillére keretében biztosítja a Graphisoft Park SE számára.

A társaság által elindított fejlesztésről kiemelték: a Graphisoft Park déli területén egy 12 000 négyzetméter alapterületű iroda épületsor és 450 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs épül fel, várhatóan 2018 második negyedévére.

A négy blokkból álló épületegyüttes egyik, 3300 négyzetméter alapterületű blokkját a SAP veszi bérbe, míg egy másik, ugyancsak 3300 négyzetméteres blokkjára bérleti opcióval rendelkezik.

A Graphisoft Park SE árbevétele stagnált, nettó nyeresége 2 százalékkal nőtt idén az első háromnegyedévben a tavaly hasonló időszakihoz képest az ingatlanfejlesztő beszámolója szerint. Az árbevétel 7,143 millió euró volt, míg a nettó nyeresége 2,292 millió euró. A társaság fő tevékenysége a budapesti Graphisoft Park ipari ingatlan fejlesztése és hasznosítása, az árbevétel ingatlan-bérbeadásból származik.

A Graphisoft Park 53 ezer négyzetméter bérbe adható iroda-, labor- és oktatási területének kihasználtsága 2015. végére elérte a 98 százalékot, a maradék üres területek kiadásával pedig 2016. elejétől gyakorlatilag 100 százalékos.

A Graphisoft Park részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A pénteki kereskedést 2646 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 2700, a legalacsonyabb 2215 forint volt.

 

MTI

Facebook hozzászólások