2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Vendég:Dragomán György és Nyáry Krisztián

Izgalmas közéleti személyiségek: írók, színészek és színésznők, film- és színházrendezők, könyvkiadók, akik miatt érdemes színházba, moziba, kiállításra járni, olvasni.

Akik nélkül sokkal szegényebb lenne a mai magyar kulturális élet. De vajon ők kiért, kikért rajonganak a jazz műfajában? Kinek a koncertje miatt repülnének át akár egy óceánt is? Ki miatt utaznának vissza az időben éveket, évtizedeket, hogy csak egyszer vagy újra hallhassák, láthassák imádott muzsikusukat, énekesüket, zeneszerzőjüket? Ki volt rájuk a legnagyobb hatással a jazztörténetből?

„Izgatottan várom, hogy kinek ki lesz a választottja. Már csak azért is, mert ha olyan jazzmuzsikus, akit nem ismerek behatóan, akkor itt a lehetőség, hogy beleássam magam nemcsak a vendég, de az általa választott zenész, énekes, zeneszerző munkásságába is” – vallja a Müpa most induló sorozatáról Náray Erika. 

A Müpa új sorozatában Náray Erika színésznő és jazzénekesnő, az estek háziasszonya beszélget velük erről és persze minden másról. A sorozat állandó zenekara – Berdisz Tamás vezetésével, egy-egy hangszeres szólistával kiegészülve – abban segít, hogy kedvenceink kedvenceit Önök elé varázsoljuk – ha nem is életnagyságban, de hangzásban mindenképp.

Az előadás november 17-én lesz a Bohém Étteremben. 

 

 

Forrás: Müpa

Facebook hozzászólások