2020. augusztus 6 , csütörtök - Berta

Portico Quartet a Müpában

porticojazz
Fotó: Müpa

Immár másodszor lép fel a Müpában az angol Portico Quartet, amely a jazz, az elektronika, az ambient és a minimalizmus között kalandozik nagy sikerrel, s szaxofon, basszus, élő dobok és elektronikus alapok mellett a hang nevű, UFO formájú acél ütőhangszer hipnotikus hangzására épít.

A Cinematic Orchestra-, Efterklang-, Alt-J- és Radiohead-rajongóknak egyformán ajánlható kvartett hat év után tér vissza Budapestre.

A nevével az oszlopos előcsarnok klasszikus építészeti koncepciójára utaló együttest 2005-ben alapították Southamptonból és Cambridge-ből érkezett londoni egyetemi hallgatók, akik első sikereiket utcazenészként aratták. Már Knee-Deep in the North Sea című, 2007-es debütáló albumuk bekerült a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury-díj jelöltjei közé, a Time Out magazin pedig az év lemezének választotta jazz-folk-világzene kategóriában. A 2009-ben a legendás rockproducer-hangmérnök John Leckie (Pink Floyd, Radiohead, The Stone Roses stb.) segítségével készített Isla tovább bővítette rajongótáborukat, a 2012-es, cím nélküli harmadik albumuk turnéjával pedig már a Müpába is eljutottak.

A vendégénekesekkel – köztük a brit elektro-soul sztár Jamie Woonnal és az Alt-J tagjaival – rögzített és Portico néven kiadott, 2015-ös Living Fields kitérője után 2017-ben tértek vissza megszokott nevükhöz és hangzásukhoz az Art in the Age of Automation című negyedik Portico Quartet-stúdióalbummal. Ennek turnéja keretében találkoznak most újra a magyar közönséggel is.

Időpont: 

 

Forrás: Müpa

Facebook hozzászólások