2020. április 8 , szerda - Dénes

Paolo Ventura kiállításával nyílt meg a Budapest Fotófesztivál

Idén 49 tárlat szerepel az április 20-ig tartó fesztivál programjában, amely széles palettán mutatja be a fotográfia különféle irányzatait.

Az olasz fotóművész, Paolo Ventura Velencei történet / Automaton című fotókiállításának megnyitójával kezdődött meg február 28-án a 4. Budapest FotóFesztivál a Műcsarnokban. „Paolo Ventura nem egyszerűen csak fotóművész, hanem sok műfajt, a képzőművészetet a fotográfiával ötvöző alkotó” – hangsúlyozta Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója a sajtótájékoztatón.

Szarka Klára, a Paolo Ventura-kiállítás kurátora elmondta, a tárlat huszonkét nagyméretű képe egy kitalált történetet mesél el, a II. világháború idejéről a velencei gettóban. A mesének két főszereplője van: egy teremtett lény, Nino, a robotfiú és megalkotója, az öreg zsidó órásmester. A történet mindegyik képe a művész által saját kezűleg kicsiben felépített Velencében készült. A képekhez képzőművészeti igényű tipográfiai szöveg is tartozik.

Mucsy Szilvia, a Budapest Fotófesztivál igazgatója elmondta, az idei eseményen a képzeletről, a fantáziavilágról, az egyéni és a közös élményekről szóló kiállításokkal készültek. A programból kiemelte Thomaz Farkas (1924-2011) magyar származású brazil művész A fény ritmusa című tárlatát, amely március 2-án nyílik a Capa Központban. A kiállítás válogatást nyújt a művész negyvenes és ötvenes évek végén készült fotográfiáiból, valamint bemutatja az ugyanebben az időszakban készült legfontosabb dokumentumfilmjeit is.

(MTI)

Facebook hozzászólások