2021. március 17 , szerda - Gertrúd

Magyar Fürdőkultúra Napja október 14-én

Fotó: Facebook

Október 14-én van a Magyar Fürdőkultúra Napja. Az esemény célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek megismertetése és a fiatal generációk ismereteinek bővítése. A hagyományok megtartása mellett figyelemfelkeltés a rendszeres fürdőlátogatók számára az újfajta gyógykúrák iránt.

Az érdeklődők a világhírű fürdőkben, a Szt. Gellért, Rudas és Szt. Lukács fürdőkben ismerkedhetnek meg a fürdők múltjával, építészetével és a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött. Idén a Széchenyi fürdő is csatlakozott a híres fürdők sorához – írja a család.hu.

A Magyar Fürdőkultúra Napján a rendezők programokkal is készülnek, többek között: lesz fúvóegyüttes, akik pop muzsikával, filmzenével, jazz-rock-kal készülnek, de játszanak operákat, örökzöldeket vagy jazzt is. Valamint táncegyüttes is mutatja a kilátogatókat, továbbá a magyar bajnok szinkronúszó csapat is rendhagyó programmal készül a jeles napra. Az esemény tűzzsonglőr bemutatójával ér véget este 7 órakor.

 

Forrás: család.hu

Facebook hozzászólások