2019. szeptember 20 , péntek - Friderika

Magyarok tűntették el Vegas legkeresettebb illúzionistáját

Fotó: Facebook

A Freelusion csapata Ázsiai turnéjuk után, most tovább szeli a vizeket, hogy elvarázsolja Amerika legkeresettebb kigyúrt bőrszerkós illúzionistáját Vegasban.

Criss Angel idén személyesen kérte fel a magyar video mapping csapatot újonnan debütáló, vérfagyasztó bűvészműsorának vizuális megtervezésére.

A magyar eredetű Freelusion video mapping produkciós csapat sorra hódítja meg a világ legnagyobb rendezvényeit és tehetségkutatóit. Az elmúlt években számos szakmai berkekben meghatározó fény és épületvetítési versenyen bizonyítottak: Moscow Art Vision Contest 2013 (első hely), Genius Loci Weimar 2013 (első hely), Csehországból pedig a Mercedes különdíját hozták el. Olyan tehetségkutatók TOP 10 legjobb produkciói közé jutottak be, mint amilyen az America’s Got Talent és a Britain’s Got Talent.

Jelenleg a világ 4 földrészén dolgoznak: Amerikában, Hondurasban, Magyarországon és Szaudi Arábiában, ahol a napokban a szaudi herceg előtt lépnek fel. A nemzetközi elismerés nekik már nem elég, szakmájuk csúcspontján a legvakmerőbb kihívásokat keresik. Így történt, hogy elfogadták Amerika legnézettebb illúzionistájának meghívását is, hogy Las Vegasban közreműködjenek a bűvészet történelem valaha látott leghátborzongatóbb virtuális produkciójában, a Mind Freak Liveban.

A project megálmodója Criss Angel, az egyetlen olyan bűvész a világon, aki a legendás Houdini világrekordjait többször is túlszárnyalta. Bravúrjaiért kétszer elnyerte az “Év Merlin Bűvésze” díjat. A Mind Freak Live show alapja egy vérfagyasztó 3D-s virtuális világ, ahol élethű hátborzongató trükkök és illúziók hada nyűgözi le a nagyközönséget. Criss így fogalmazta meg a közös együttműködést a világhírű fényfestő csapattal:

“Köszönöm nektek, hogy valóra váltottátok az álmom és egy olyan komplex művészeti alkotást hoztatok létre a Mind Freak Live turnémhoz, amellyel a bűvészet történelmében új lapot nyithatok emberek millióit inspirálva. Mind szakmailag, mind kivitelezésben egy igazán profi csapatra leltem bennetek.” – Criss Angel, professzionális kaszkadőr és illúzionista.

Az illúzionista álma egy teljesen egyedi, integrált multi dimenziós fény, piro- és média technikát ötvöző látvány show volt. A komplex feladat megoldását Papp Tímea művészeti vezető és Solt Attila kreatív vezető tervezte meg, majd a Freelusion Video Mapping Stúdió grafikus mesterhármasa: Kis Dávid, Csajági Zsolt és Váradi Viktor kivitelezte. Elbűvölő 3D-s fantasy és gótikus tájképek és animációk készültek Criss jelenetei mögé. Az előadás interaktivitását több, mint 10 féle artista fokozza tovább, köztük híres stand-up komédisták, akrobatisták, táncosok és gumiemberek. Ami pedig a technikát illeti, a Mind Freak Live 4 nagy LED plusz 1-1 szélső kivetítőn fut, amelyet összesen 8 projektorral vetítenek meg. A produkció zökkenőmentes műszaki lebonyolítását 50 technikus végzi.

A “Believe” és a “Mind Freak” című bűvész sorozatok követői 2016-ban Amerika második legnagyobb hoteljében, a piramis alakú Luxor hotel és kaszinóban kaphatnak újra libabőrt. Criss Angel és a Freelusion közös produkciója garantáltan lenyűgöz majd mindenkit. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Mind Freak Live június 30-ai premierje, amely teltházzal indult. A júliusi jegyeladások pedig már a héten felülmúltak minden eddigi várakozást.

“Büszkék vagyunk, hogy a Freelusion csapatával a világ legmenőbb illúzionista podiumán képviselhetjük a magyarokat és hogy idén a filmgyárosok után a bűvészek vörös szőnyegén is ott hagyhatjuk lábnyomunkat” – mondta Papp Tímea, Freelusion művészeti vezető, profi koreográfus.

 

hrglobe.hu

Facebook hozzászólások