2020. szeptember 27 , vasárnap - Adalbert

Fatemplom Fesztivál

Szakrális előadások, szabadtéri koncertek Magyarföldön.

Háromnapos fesztivál kezdődik pénteken Magyarföldön, az őrségi fennsíkon emelt fatemplom felszentelésének évfordulója alkalmából.

Az ökomenikus templomban késő éjszakába nyúló szakrális előadások váltják egymást, míg a templom környékén emelt színpadon neves együttesek adnak szabadtéri koncerteteket. A templom építésének évfordulója köré szerveződött fesztivál jó alkalom arra, hogy mind több ember ellátogasson Magyarföldre, és megismerje a hely szellemét – mondta Rátóti Zoltán, a fesztivál igazgatója.

A Rátóti Zoltán kezdeményezésére, civil összefogással épült ökumenikus templomot 2010. június 18-án szentelték fel. A következő esztendőben rendezték meg az első ünnepet, amely az évek során többnapos fesztivállá, az Őrség egyik kiemelkedő kulturális rendezvényévé vált.
A Fatemplom Fesztivál szabadtéri színpadának vendége lesz idén a Sebő-együttes, Charlie, a Fonó Zenekar, a Kaláka és a Budapest Bár is. Lackfi János és Gryllus Dániel Feldaraboljuk a végtelent című produkciójával érkezik Magyarföldre.
A fatemplomban az előadások pénteken a Rátóti Zoltán Klubzenekar fellépésével indulnak, majd Váray Lászlót és a Colombre Bandet láthatja a közönség, szombaton pedig – a templom építését a kezdetektől támogató – Sebestyén Márta és Sofia Labropoulou lép fel – emelte ki Rátóti Zoltán. Különleges színfoltja lesz a fesztiválnak a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, amely szombaton és vasárnap térzenével köszönti a fesztiválozókat.
Szombaton katonai tiszteletadás mellett koszorúzási ünnepséget tartanak a település első világháborús hősi halottjának tiszteletére.
A fesztivált a hagyományok szerint vasárnap ökumenikus istentisztelet zárja, a szertartáson az egyházak képviselői mellett a fesztiválon fellépő művészek végeznek szolgálatot.

 

mti.hu

 

Facebook hozzászólások