2021. január 21 , csütörtök - Ágnes

Konferencia kezdődött a múzeumok digitális megújulásáról

Fotó: Facebook

A hagyomány és a megújulás jegyében, a múzeumi szakma hazai és nemzetközi képviselőinek részvételével kétnapos konferencia kezdődött a Magyar Nemzeti Múzeumban – Interaktivitás, innováció, környezettudatosság címmel.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezett szakmai konferencia középpontjában a digitális megújulás, az innováció, a trendek és tapasztalatok bemutatása áll, nagy hangsúlyt fektetve a nemrég elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiára. Emellett a kiállításokban alkalmazott digitális megoldások, a médiaoktatás, a kulturális statisztika, az audiovizuális archívumok és a digitális adatvagyon témaköre is terítékre kerül. A rendezvényen, november 28-án és 29-én az előadások mellett múzeumi projektek bemutatói is szerepelnek.

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (MNM OMMIK) ezentúl minden évben bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani a múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, az ICOM nemzetközi bizottságai számára, arra fókuszálva, hogy az új technológiák, digitális eszközök, alkalmazások hogyan épülnek be a szakmai munkába.

 

Forrás: MTI/HRGlobe

Facebook hozzászólások