2021. április 13 , kedd - Ida

KÉPZŐ Pályázat a fogyatékkal élőkért

A Diákhitel Központ Zrt. idén is meghirdeti képzőművészeti pályázatát, Till Attila fővédnökségével.

„Hogyan segíthető elő a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és az esélyegyenlőség megteremtése?” Ezen téma képzőművészeti ábrázolása került a Diákhitel Központ Zrt. ma induló, immáron ötödik alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszába, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa a társadalmi felelősségvállalás különböző formáit, ezért is indította útjára évekkel ezelőtt a KÉPZŐ-t, tematikus festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát. A pályázat a magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatóit szólítja meg, hogy művészi eszközökkel ábrázoljanak bizonyos témákat. Idén arra a kérdésre keressük közösen a választ, hogyan segíthető elő a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és az esélyegyenlőség megteremtése. A pályázat fővédnöke Till Attila filmrendező, televíziós személyiség.

A KÉPZŐ-t a Diákhitel Központ Zrt. immár ötödik alkalommal rendezi meg az A38 Hajó közreműködésével. Az elmúlt négy évben ezernél több pályázó 2500 pályamunkával jelentkezett, a kiállításokon száznál több művet mutattunk be a nagyközönségnek.

A magyarországi közép- és felsőfokú intézmények hallgatói 2016. november 15-ig nyújthatják be pályamunkáikat. A művek közül szakértő zsűri választja ki a decemberben megrendezett kiállításra méltó legjobb alkotásokat, illetve dönti el, hogy kiket javasol az előkelő dobogós helyekre. Érdemes indulni a pályázaton, hiszen az első három díjazott egymillió forint értékben vihet haza asztali számítógépet, táblagépet vagy okostelefont.

A zsűri elnöke, egyben a pályázat fővédnöke Till Attila filmrendező, akinek témába vágó filmje, a Tiszta szívvel, Magyarország idei jelöltje a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.

A kiállítás megnyitója 2016. december 12-én, hétfőn lesz az A38 Hajón. A díjátadóval összekötött megnyitón a NEMADOMFEL Együttes játszik. A legjobbnak ítélt művek egy héten át, december 18-áig lesznek láthatók az A38 Kiállítóterében.

Tehát: idén újra KÉPZŐ, nevezési határidő 2016. november 15. éjfél, további infó a www.diakhitel.hu/kepzo honlapon.

 

hrglobe.hu

Facebook hozzászólások