2021. április 14 , szerda - Tibor

Joe Bonamassa ismét elhozza a blues-t Budapestre

Újra Budapesten lép fel Joe Bonamassa, napjaink egyik legnagyobbra tartott amerikai blues-rock gitárosa. A zenész és csapata június 14-én a Budapest Parkban.

Joe Bonamassa a koncert idején még csak 41 éves lesz, de negyedszázados karriert tudhat maga mögött. Már hatévesen el tudta játszani Jimi Hendrix Voodoo Child című klasszikusát, és alig volt 12, amikor B.B. King előtt lépett fel.

2009-ben koncertje megtöltötte Nagy-Britannia legrangosabb hangversenytermét, a Royal Albert Hallt, 2012-ben az Egyesült Államok két gitáros magazinja, a Guitar Player és a Guitar World olvasói is a világ legjobb blues gitárosának választották. 2013-ban egy gitárt is elneveztek róla: az egyik legnagyobb gitárgyártó, a Gibson Guitars Gibson Joe Bonamassa Les Paul Standard néven gyártott le egy limitált példányszámú, 400 darabos sorozatot, amely Joe első számú gitárjának jellemzői alapján készült – írja az MTI.

Legutóbbi stúdiólemeze, a Blues of Desperation 2016-ban jelent meg, tavaly 12 Tracks from Joe Bonamassa címmel legjobb dalaiból ingyenesen letölthető válogatást tett közzé a neten, idén januárban pedig Beth Hart énekesnővel közös albummal jelentkezett Black Coffee címmel.

Joe Bonamassa öt évvel ezelőtt a Budapest Kongresszusi Központban adott koncertet

Facebook hozzászólások