2022. január 21 , péntek - Ágnes

„Igyekszünk olyan helyekre utakat indítani, amelyek valódi kuriózumok”

Fotó: AB Agro

Utazni mindig nagyszerű dolog.  Vannak, akik a tengerparti pihenésre esküsznek, míg mások a körutazásokat részesítik előnyben.  Dr. Bognárné Kovács Zsuzsannával, az AB Agro utazási iroda egyik tulajdonosával beszélgettünk, aki nem rég jött haza egy hosszabb malájziai útról.

– Látom egy kicsit még fáradt vagy.

– Már jól vagyok, bár egy picit megviselt az átállás. Varázslatos helyeken jártunk, de nekem munkaköri kötelességem is az utazás (nevet). Most van a következő évi katalógus elkészítésének hajrája, így bőven van itthon munkánk. Folyamatosan cseng a telefonunk, ami azt jelenti, hogy senki sem hiányozhat.

– Jól gondolom, hogy a katalóguson kívül a számos év elején induló út is sok energiátokat leköti?

– Így van, nyakunkon a január, csodás utakkal. A hónap első felében indul egy nagyon szép thaiföldi körutazásunk ami két napos tengerparti pihenéssel zárul. Úgyszintén nagyon kedves számomra a Gangesz szentélyeit is meglátogató körút, ebben benne van a rendkívül népszerű indiai arany háromszög is. Ez egy klasszikus indiai körút.

– Bár sokat beszélgettünk már, nem tudom, hogy mi is az az arany háromszög?

-A turizmusban így emlegetjük ezt a klasszikus, háromszöget kirajzoló útvonalat. Először megérkezünk Delhibe, aztán Jaipur és Agra következik. A 11 napos út egyik fénypontja a Tadzsmahal lesz. Kihagyhatatlan. Mexikóba is lett volna egy csodálatos út, de a földrengések miatt le kellett mondanunk, így egy későbbi időpontban indítjuk. Aztán pillanatok alatt itt van február, amikor egy másik Mexikó körutunk lesz, és indul Burmába is egy nagykörút.

Burma

Az Aranysziklánál kezdenek, ami mindig lenyűgözi az odalátogatókat. Meg persze Vietnám-Kambodzsa. Ezt is nagyon szeretik a vendégeink, nem mindennapi élmény a Halong öbölben hajókázni. Benne van Hanoi és a kisebb városok is. Nagyon hasonló Laosz – Vietnam – Kambodzsa is, értelemszerűen ez még átfogóbb képet ad Délkelet-Ázsiáról. Ez egy 16 napos út.

– Ha jól tudom olyan helyekre is szerveztek utakat, ahova más iroda nem viszi az érdeklődőket.

– Ez valóban így van. A kenyai utunk február közepén indul. Olyan helyre megyünk szafarizni, ahova mások nem szerveznek utat. Lake Nakuru, Mt. Kenya, Aberdine.

Sri Lanka

És ne feledkezzünk el Dubajról, Sri Lankáról és a Maldív szigetekről, ezek a fantasztikus helyszínek irodánknál egy út keretében valósulnak meg.

– Az eddigi beszélgetéseinkből kiderült, hogy az idegenvezetőiteket is megválogatjátok.

– Igen. Fontos a személyük. Ők azon túlmenően, hogy minden információval ellátják a csoportot, egy kicsit össze is fogják, terelgetik őket. Tudod a csoportos utazásnak az előnye, hogy semmiről nem kell gondoskodni. Onnantól kezdve, hogy felültél a repülőgépre hátra kell dőlni és élvezni az utat. Arról nem beszélve, hogy igyekszünk olyan helyekre utakat indítani, amelyek valódi kuriózumok.

Fotó: Dr. Móga János

Tehát szakemberekre van szükség. Például itt van az óriás dél-indiai körút, aminek Dr. Móga János lesz az idegenvezetője, aki könyvet is írt az országról.  Az ő személye biztosíték arra, hogy aki ezen részt vesz, extra élményekkel tér majd haza.

– Mit tehet, aki még nem tudja pontosan hova, de karácsonyi ajándéknak szeretne egy utazást?

– Évek óta vannak utalványaink, amit utasaink a szeretteiknek ajándékoznak, és ezek két évig az AB Agro Iroda bármelyik útjára az összeg erejéig betudható. Egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. Azt tudom tanácsolni, hogy a weboldalunkon tájékozódjanak, és/vagy írjanak nekünk e-mailt kérdés esetén. Kollégáim szívesen segítenek mindenben, akár személyesen, akár telefonon is. Nagyon fontos, hogy az utazni vágyók az ország egész területén tudnak szinte minden utazási irodában válogatni az AB Agro Iroda útjai közül.

 

Az utakról további információkat itt tudhatnak meg!

 

(X)

Facebook hozzászólások