2020. augusztus 7 , péntek - Ibolya

Budapestre jön az Anton Lachky Company

Fotó: Facebook

A szlovák koreográfus őrülettől duzzadó, dinamikus produkciója érkezik február 9-én és 10-én a Trafó Kortárs Művészetek Házába.

A Mellékhatások (Side Effects) című darab egy olyan nő burjánzó képzeletébe vezeti be a közönséget, aki uralkodni akar férfiakon és nőkön, de saját ösztönei felett elveszíti hatalmát. A valóság már csak elméjének kivetülése lesz, vágyai és álomképei eszeveszett erővel söpörnek végig a színpadon – olvasható a Trafó ismertetőjében.

A négy kiemelkedő tánctudású szereplő – Milan Herich, Patricia Rotondaro, Sara Sguotti és Varga Csaba – sajátosan humoros és mégis nyugtalanító világot hoz létre a színpadon. Montázsszerű jelentekben bomlik ki viszonyuk, amelynek alfája és ómegája egy hatalomvágyó, őrült anyakarakter.

Anton Lachky olyan jelentős alkotókkal dolgozott már együtt, mint Akram Khan, és vendégkoreográfusként a GöteborgsOperans Danskompani, az Iceland Dance Company és a Helsinki City Theater számára is készített már darabokat.

Első saját produkciója, a Mind a Gap, 2013-ban született és szakmai körökben is hatalmas sikert aratott. Mellékhatások című második saját koreográfiájával két éve turnézik világszerte.

A Trafóba érkező előadásban Varga Csaba magyar táncos is szerepel, aki nem ismeretlen a hazai közönség számára. Mészáros Máté Hinoki 2.0 című darabjában és a Timothy and the Things Schrödingerre várva című produkciójában is színpadra lépett, valamint a japán koreográfus, Hiroaki Umeda a Sziget fesztiválon debütált, Drives című előadásában is találkozhatott vele a közönség.

 

Forrás: MTI

Facebook hozzászólások