2023. május 30 , kedd - Zsanett, Janka

Bemutatták a Lapáton című sportregényt

kajak
Fotó: Pixabay

Megjelent Novák Miklós könyve, a Lapáton, amely a sportregény műfaján keresztül enged betekintést a kajak-kenu sportág hétköznapjaiba.

A szerző, a Magyar Idők sportrovatának vezetője, a sportág szakírója, a csütörtöki bemutatón hangsúlyozta, nem botránykönyvet írt, szereti a kajak-kenut, tiszteli a benne élőket, s a szereplők kitalált személyek. Ahogy fogalmazott, a sportújságírók a munkájuk kapcsán sok olyan dologról, eseményről szereznek tudomást, amelyeket a napi cikkírás során nem lehet elmondani, s ő ezzel a könyvvel kísérletet tett arra, hogy ezeket megossza.

“Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke – a mű egyik ajánlója – azt mondta: a könyv nem bántó vagy személyeskedő, de kellő szigorral és izgalmasan dolgozza fel a sportágbeli eseményeket.”

A kötet másik ajánlójából – amely Vass István Zoltán tollából született – kiderül: a regény főszereplője egy tehetséges kajakos, Molnár András, aki megannyi viszontagságon megy keresztül. A rádióriporter sorai alapján az igazi konfliktusokat – túl az emberi önzésen – a dopping okozza, amely ebben a sportágban is megjelent – írta az MTI.

A Sophia Nostra Kiadó gondozásában megjelent Lapáton 2900 forintba kerül, és a Líra-hálózat boltjaiban kapható.