2020. szeptember 17 , csütörtök - Zsófia

A Recirquel produkciójával zárul a Müpa Home online sorozata

 A Vági Bence rendezte újcirkusz-produkció egyben a Világsztárok az otthonában című online közvetítéssorozat záró előadása is lesz – közölte a Müpa.

A Cirkusz az Éjszakában – a 2018. május 25-i előadás felvétele – vasárnap 19 órától első alkalommal látható teljes egészében online. A 2013-ban debütált Cirkusz az Éjszakában a Recirquel első produkciója, amely a repülés tudományának elsajátítását állítja a középpontba. Az előadás címe szimbolikusan arra utal, hogy a Magyarországon már-már feledésbe merült cirkuszművészetet előhívja, és ismét rangjának megfelelő helyre emelje.

A darabban a klasszikus artistatechnika mellett fontos szerepet foglal el a tánc- és a színészmesterség jelenléte, valamint a látványvilág és az egyedileg komponált élőzene. A sajátos kelet-európai cirkuszi műfaj zenei világát Sárik Péter zongoraművész, zeneszerző alkotta meg.     A produkciót eddig több mint száz alkalommal adták elő. Magyarország mellett többek között színpadra állították Szerbiában, Franciaországban, Kanadában és Olaszországban is.

A Cirque du Soleil meghívására 2016 őszén a montreali La Tohu-ban ezzel az előadással nyitották meg az évadot, majd a darabot ugyanebben az évben beválogatták a montreali CINARS előadó-művészeti seregszemle hivatalos programjába.

A Recirquel előadásai a tervek szerint ősztől élőben is visszatérnek a Müpa színpadára. A társulat ősszel új bemutatóra is készül, a Solus Amor című cirque danse produkció premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon lesz 2020 októberében.

 

 

(MTI)

Facebook hozzászólások