2024. április 16 , kedd - Csongor

A Cinema Mystica egy érzékszervi utazás

Fotó: Facebook

Magyarország első immerzív, digital art kiállítását május 13. és június 5. között rendezik meg a város legújabb kulturális helyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben. Az új médiumokat felvonultató tárlat egy érzékszervi utazás, mely 16 egyedi installáción vezet végig

A kiállítóterek átalakulnak misztikus világokká, ahol elmosódnak a határok a valóság és a vízió között, ahol a néző részesévé válik az alkotásnak és létrejön a varázslat…”– nyilatkozta Vigh Dávid, a kiállítás ötletadója, művészeti vezetője. A pop-up kiállításon digitális alkotások, immerzív vetített terek, 3D nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek várjak a látogatókat. Az alkotók újragondolták a művészet és a technológia kapcsolatát, ezzel páratlan audiovizuális élményt teremtettek, amely egyedülálló a hazai művészeti palettán.

Cinema Mystica egyedülálló művészeti projekt, és nem csak Magyarországon, de a közép-kelet-európai térségben is. A hasonló tematikájú immerzív digitalis művészeti kiállítások, mint a TeamLab (Ázsia), Atelier Des Lumiéres (Párizs) és Luminarium (USA) nagy sikerrel futnak szerte a világban és egyre nagyobb teret hódítanak.

 

(Fidelio)