2024. március 28 , csütörtök - Hajnalka

Meghosszabbítják az Év Digitális Faluja díj pályázatának benyújtási határidejét

A Neumann János Nonprofit Kft. szeptember 30-ig meghosszabbítja az Év Digitális Faluja díj, a kistelepülések digitális innovációit és fenntartható megoldásait díjazó pályázat benyújtásának határidejét.

A közlemény szerint a díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni digitális fejlesztéseiket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. 

A pályázati határidő meghosszabbításával a Technológiai és Ipari Minisztérium háttérintézményeként működő Neumann János Nonprofit Kft. szándéka, hogy minél több vidéki kistelepülés lehetőséget kapjon az Év Digitális Faluja cím elnyerésére, ami által értékes, a települések továbbfejlesztését elősegítő nyereményekben részesülhetnek – fejtették ki.

Az Év Digitális Faluja címre minden évben négy kategóriában lehet jelentkezni, ezek az Innovatív települési környezet, a Fenntartható épített és természeti környezet, az Innovatív társadalmi és közösségi jólét, valamint az Innovatív gazdasági ökoszisztéma kategóriák.

A települések egyszerre több kategóriában és akár már egy, a pályázat példatárában szereplő vagy hasonlóan megvalósult fejlesztéssel is pályázhatnak az Év Digitális Faluja díjra.

A részletes pályázati kiírásról a https://digitalisfalu.hu/ev-digitalis-faluja-dij címen lehet tájékozódni – áll a közleményben.

 

(MTI)