2024. március 28 , csütörtök - Hajnalka

A Pannonia Bio 15 millió forinttal támogatja a dunaföldvári óvoda energetikai felújítását

Fotó/ Illuszráció: Pexel

Dunaföldvárt is elérte az energiaválság, az emelkedő rezsiszámlák miatt az önkormányzat számos takarékossági intézkedést vezetett be: április elejéig bezárja a fürdőt, a művelődési házat és a könyvtárat egy épületbe költözteti. Ebben a helyzetben különösen nagy segítséget jelentenek azok a fejlesztések, amelyek a helyi intézmények energiahatékony üzemeltetését szolgálják.

A három telephelyen működő városi óvoda energetikai felújítása ebből a szempontból is példaértékű, a település polgármestere minimum 30 százalékos megtakarítás remél tőle az energiafelhasználásban. A Pannonia Bio 15 millió forint támogatást biztosít a projekthez, ezen túlmenően további 12,5 millió forinttal járul hozzá a rászoruló dunaföldváriak megsegítését szolgáló szociális programok megvalósításához.

Az Európa legnagyobb, dunaföldvári biofinomítóját működtetető, az innovációban a világ élvonalába tartozó Pannonia Bio élelmiszeripari, mezőgazdasági, energetikai újításai, megoldásai, termékei egyaránt a fenntartható gazdaságot, a jövőt, az utánunk következő generációk fejlődését szolgálják. A városi óvoda energiahatékonyságot növelő korszerűsítése így jól illeszkedik a cég üzleti filozófiájába. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény jelentősen csökkentheti földgázfüggőségét, a fűtéssel járó károsanyag-kibocsátást, nagy lépést tehet előre a zöld, környezetbarát működés feltételeinek megteremtésében.

„A meglévő napelemek mellé mindenhol hőszivattyús fűtésrendszert telepítünk, az árajánlatot már megkaptunk, ennek megfelelően a beruházás, fejlesztés már január 31-ig megvalósul. Összesen 325 gyermek számára biztosítjuk a fenntartható, zöld forrásból származó, energiatakarékos fűtést február 1-től” – mondja Pavel Kudriavtcev, a Pannonia Bio Zrt. vezérigazgatója.