2020. június 5 , péntek - Fatime

Túlsúlyos ápolókat biztatnak fogyásra, hogy jó példát mutassanak

Ahhoz, hogy az egészségügyi személyzet jó példát mutasson a páciensek számára, fontos, hogy megfelelő formában legyen – fogalmaz a brit Ápolónők és Bábák Szövetsége, akik új szabályzatot készítenek elő túlsúlyos ápolónők számára.

„Nem csak a jó példa, de az egyszerű, hétköznapi feladatok ellátása miatt is fontos, hogy a személyzet megfelelő formában legyen” – hangzott el a szigorú szabályozás kapcsán. Konkrétumok egyelőre még nem születtek a témában, a tervek szerint 2020-ra azonban kidolgozásra kerül a minden ápolót és bábát érintő szabályozás.

A brit egészségügyben nagyjából 1,3 millió ember dolgozik, közülük nagyjából 700 ezren küzdenek túlsúllyal. Ez nem meglepő annak fényében, hogy világszerte minden harmadik ember pluszkilókkal küzd.

„Ilyenkor a különféle szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz kockázata megnő, ezért is volna fontos, hogy legalább az egészségügyi dolgozók jó példával járjanak elől” – fogalmaz a brit egészségügyi szervezet, az NHS egyik vezetője, Simon Stevens.

A szakember szerint a fő probléma az, hogy az ápolók gyakran egész nap nem érnek rá rendesen enni, és este esznek, általában gyorsételt és édességeket.

 

Forrás: Medipress

Facebook hozzászólások