2020. február 27 , csütörtök - Ákos, Bátor

Netes orvoslás – negyedmillió kínai orvos az interneten

Miután a kínai egészségügyi ellátás gyenge színvonalon folyik, ezért ott a valódi magánrendelők helyett a virtuális magánrendelőket keresik fel a páciensek. Keleten az internetes gyógyászat sokmilliárdos üzletté vált.

Kína legnagyobb látogatottságú egészségügyi portálja, a Good Doctor, egymillió dollár értékű részvénykibocsátásra készül, amit a jövő év első fél évére terveznek megjelentetni a hongkongi tőzsdén, meglovagolva a technológiai és internetes vállalatok iránti hatalmas befektetői érdeklődést. A Good Doctor 180 millió felhasználója online tájékozódhat, foglalhat időpontot a fizikai rendelőben vagy konzultálhat az orvosával – írja a vg.hu.

A pontos diagnózis felállítása során a terápiát képekkel és videókkal segítik elő. Az internetes orvoslás esetében az orvos pénzt kér orvosi konzultációért, mindenféle szolgáltatásokra feljogosító egészségügyi kártyáért; de emellett internetes áruházukban a vénymentes gyógyszerekért, a kozmetikumokért, a gyógyászati segédeszközökért és a beváltható ajándékutalványokért is egyre többen és egyre többet hajlandóak fizetni.

A továbbiakat itt olvashatja!

 

Forrás: Házipatika.com

Facebook hozzászólások