2020. július 10 , péntek - Amália

Kardióösvény a Normafánál

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magas vérnyomás betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

A rendszeres testmozgás fontosságáról beszélt a keddi avatáson Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, és kiemelte: ezt a célt szolgálták az elmúlt években a tömegsportok szélesítését célzó programok. Nagyon fontosnak nevezte, hogy az aktivitás idős korban is megmaradjon, ezt a célt szolgálják a kardióösvények – írja az MTI.

Évekkel ezelőtt határozták el a Normafa rendbetételét, a fejlesztés már három éve folyik. Ez a fejlesztési program egészült ki a Budapesti Szent Ferenc Kórház jóvoltából a kardióösvénnyel – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere.

Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója a prevenció elsődlegességét hangsúlyozta, és arról beszélt, hogy a statisztikák szerint ma minden negyedik ember meghal a szívinfarktusát követő első évben. Erre tekintettel dolgozták ki a mozgásprogramjukat.

Facebook hozzászólások