2019. november 13 , szerda - Szilvia

Innen, onnan – Boldogító serital

Egy  kutatás szerint a sör boldoggá tesz, ám ennek nem az alkohol az oka, hanem az íze.

Amerikai kutatók szerint ugyanis a sörnek már az észlelése is emelte a kísérleti alanyok dopamin-kiválasztását az agy “jutalmazási központjában”. Ez egyébként a függőség kialakulásában is szerepet játszhat, amint azt az Indianai Egyetem neurológusa, David Kareken igazolta.

A mérsékelt sörfogyasztás erősíti az immunrendszert, és csökkenti néhány súlyos betegség kockázatát. Bár nem lehet kimondani, hogy a sör gyógyszer lenne, egyik alkotórésze, a komló, az év gyógynövénye lett korábban.

És persze az ellenérvként ott a sörhas, vagyis az elhízásvalós veszély. Ám nem a sör kalóriatartalma miatt. A sör kalóriái nem okoznak teltségérzést, ezért könnyebben eszünk hozzá kiadós ételeket. Ennek az is az oka, hogy az alkohol étvágyat gerjeszt. És persze a sörivók általában nem csak egy pohárral isznak, pláne a nagy melegben.

 

Facebook hozzászólások