2020. augusztus 7 , péntek - Ibolya

A hiteles tanár hatékonyabban tanít

Egy a Communication Education című lapban közzétett kutatás szerint a hiteles tanárokat többre értékelik a diákok, így szívesebben is tanulnak tőlük. A felmérés szerint a hiteles tanár a tanulást közös élményként fogja fel a diákkal, és a tanulás folyamatára úgy tekint, mint egy párbeszédre közte és a hallgatóság között.

A kutatást vezető Zac Johnson professzor, a Kalifornia Állami Egyetem munkatársa, illetve Sara LaBelle professzor a Chapman Egyetemről nagyjából 300 főiskolás véleményét kérték ki, és a válaszok alapján kirajzolódott, hogy a hiteles tanár szenvedélyes, figyelmes, nagytudású, ugyanakkor megközelíthető, vagyis akár személyes történetekkel, viccekkel is színesíti az óráit, miközben nem állítja be magát tévedhetetlennek. A diákok azt is fontosnak tartották, ha egy tanár emberként nézett rájuk, nem csupán diákként, és például betegség esetén emailben érdeklődött hogylétükről.

Mindez azért is fontos, mert a diákok arról számoltak be, hogy egy hiteles tanártól sokkal szívesebben tanulnak, könnyebben odafigyelnek az óráján, mélyebb szinten megértik a hallottakat, és egyáltalán könnyebben kapcsolódnak az egész tananyaghoz.

 

 

Forrás: Medipress

Facebook hozzászólások