2020. február 27 , csütörtök - Ákos, Bátor

Hátfájdalom kezelése, megelőzése

Kifejezetten kellemetlen tud lenni a hátfájás, s akár a mindennapok során történő rutin dolgok elvégzése is kínkeservessé válhat.

A hátfájdalom körül érdekes misztikum kering, miszerint a fájdalom mögött mindig létezik valamilyen betegség vagy ok. Abban az esetben, ha konkrét fájdalomgeneráló tényezőt nem talál a szakorvos, sűrűn megesett, hogy az orvos csak legyint, mondván, hogy a krónikus hátfájdalom vagy krónikus fájdalom szindróma csakis a páciens fejében van jelen, így bevett módszerekkel nem kezelhető.

Szerencsére mára egyre több féle megközelítés van jelen a hátfájdalom orvoslására, egyre több faktort azonosítanak be, ami befolyásolhatja a betegség megjelenését, esetleg fennmaradását.

A tudományos társadalom egyre inkább önálló kórképéként tekint a krónikus fájdalom szindrómára, nem pedig mint egy fájdalomtípusra a sok közül. A krónikus fájdalom képalkotási módszerekkel kimutatható, s ez olyan strukturális fájdalmakat okoz az agyban, amelyek kognitív nehézségekhez, szorongáshoz és depresszióhoz is vezethetnek.

A továbbiakat itt olvashatják!

 

Forrás: Házipatika.com

Facebook hozzászólások