2020. február 27 , csütörtök - Ákos, Bátor

A UPS a koraszülöttek mentésében segít

Fotó: Facebook

A UPS jótékonysági programjai keretében a magyarországi dolgozók évente többször is végeznek önkéntes munkát.

A cég 5.000 dollárt ajánlott fel a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, a koraszülött és beteg újszülött mentéssel és szállítással foglalkozó közhasznú szervezet részére, hogy ezzel segítse munkáját.

A UPS, a világ vezető logisztikai cégének hazai leányvállalata minden évben támogatást nyújt egy hazai, fontos társadalmi munkát végző szervezetnek. Az idei évben a vállalat dolgozóinak szavazatai alapján esett a választás erre az alapítványra.

A Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány 2007 januárjában 8 vidéki alapítvány összefogásával alakult meg, és mind a mai napig az egyetlen olyan szervezet, amely napi 24 órában, az ország területének több, mint 80 százalékán, országos hálózatot biztosít a koraszülött és beteg újszülött mentés  működtetéséhez. Az országos hálózat segítségével a szervezet évente 4000 újszülött mentését, szállítását végzi. Az alapítvány ennek a hálózatnak a működését koordinálja, emellett pedig fontos feladata, hogy a hozzá szerződéssel csatlakozott  regionális alapítványok (győri, zalaegerszegi, pécsi, veszprémi, nyíregyházi, miskolci, debreceni, szegedi) koraszülött mentés-szállítási tevékenységét eszközök, felszerelések beszerzésével segítse.

„Nagy segítséget nyújt a UPS Magyarország Kft. adománya az alapítványunk 2016. évi céljának elérésében – mondta el Dr. Gárdos László, az alapítvány kuratóriumi elnöke. – A modern felszerelés tovább javíthatja a segítségre szoruló koraszülött és beteg újszülött babák esélyeit. Ezért valóban minden befolyó pénzösszeg hozzájárulhat ahhoz, hogy kollégáink kis életeket menthessenek meg szerte az országban.”

„Vállalatunk az idén is egy nagyon fontos ügy mellé állt – nyilatkozta Jim Kearney, a UPS országigazgatója. – A koraszülött mentés fontossága mellet egy rendkívül eszközigényes, így természetesen rendkívül költséges dolog is. Nagyon örülünk tehát, hogy az idén sikerült valamelyest hozzájárulnunk ezeknek a feltételeknek a megteremtéséhez.”

A UPS jótékonysági programjai keretében a magyarországi dolgozók évente többször is végeznek önkéntes munkát, többek között a cég októberi Globális Önkéntes Hónapja során, mikor a különböző országok leányvállalatai világszerte egyszerre vesznek részt társadalmi munkában.

 

hrglobe.hu

Facebook hozzászólások