2021. január 22 , péntek - Vince

Egészséges újszülött egy budapesti kórház inkubátorában

baby
A fotó illusztráció! / Pixabay

A csecsemőt a Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban kedden kora reggel.

A 47 cm-rel és 2480 grammos súllyal született kislány, akinek a kórház dolgozói a Hajnal Györgyi nevet javasolták, érett, egészséges újszülött – közölték.

Az egészségügyi személyzet azonnal gondozásba vette a babát, és az Újszülött Osztályra vitték. Mivel a szülés körülményeiről, a terhességről, és az édesanyáról egyelőre nincs információ, a babát az osztályon megfigyelés alatt tartják – fűzik hozzá.

A közlemény szerint, a Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt; ennek ellenére a dolgozók felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van – írta az MTI a kórház közleménye alapján.

A berendezés védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit – írja közleményében a kórház.

 

Facebook hozzászólások