2019. augusztus 18 , vasárnap - Ilona

Depresszió és krónikus stressz – és az ezzel összefüggő hajvesztés

Fotó: facebook

Ha depresszióban szenved, más tüneteket is tapasztalhat, beleértve a hajhullást is. A depresszió és a hajhullás kapcsolódik egymáshoz, és a depresszió hatással lehet a hajunk minőségére, a szálak megszáradhatnak, és könnyen eltörhetnek.

A depresszió élettani hatásai, mint például az alacsony hangulati viszonyok, az elbátortalanodás, az alacsony önbecsülés és a kimerültség érzése a szőrnövekedés fázisának csökkentésében szerepet játszhat, ami hajhulláshoz vezethet.

Egyes antidepresszáns gyógyszerek, mint például a Prozac, mellékhatásai lehetnek olyan tünetek, mint a hajhullás. Bizonyos esetekben a depressziónak nincs hatása a hajhullásra, azonban bizonyos gyógyszerek szerepet játszhatnak a hajhullásban. Ha Ön is a gyógyszerek mellékhatásai miatt aggódik, beszéljen kezelőorvosával a kezelés megváltoztatásáról.

A stressz nagy szerepet játszik a hajhullásban és a négy fő tényező egyike. Az érzelmi stressz jelentősen lelassíthatja a szőrszálak növekedését. A stressz egy sor különböző mentális betegség forrása, beleértve a szorongást és az álmatlanságot. A legtöbb esetben a stressz okozza azt is, hogy Ön elveszíti a haját. A stressz által kiváltott hajhullás leggyakoribb típusa a telogen effluvium.

 

Forrás: hshairclinic.co.uk

Facebook hozzászólások