2020. január 21 , kedd - Ágnes

Bor egészséges fogyasztása

A mennyiség és a minőség sok mindent meghatároz, így van ez a bor esetében is. Akik fogyókúrára hajtják a fejüket ajánlott odafigyelniük a borfogyasztásra, hogy egy-egy pohárka miként hat a diétára.

A szakemberek szerint 1dl bor naponta egészséges, a férfiaknak 2 dl. A vörösbor decije akár 125 kalóriát, míg a fehér 100 kalóriát is tartalmazhat. A kalóriák tehát igen gyorsan összeadódnak nagyobb mennyiség esetén, ugyanakkor igazi tápanyagtartalomról nem beszélhetünk, ezért gyorsan éhesek leszünk, ami még több kalória fogyasztásához vezet (ezt hívják a szakemberek üres kalóriáknak) – írja a Medipress.hu.

Lényeges tehát, hogy a napi kalóriabevitelt többségében ne a bor szállítsa a szervezetbe, még ha egy a napi egy pohárka egészséges is. Természetesen az sem megoldás, hogy éhezünk csak azért, hogy több bort fogyaszthassunk, az ugyanis további egészségügyi komplikációkhoz vezet. Mint mindenhol, ebben az esetben is mértékletesség és a kiegyensúlyozott étrend a fontos diétázás közben. Azért naponta egy pohár vörösbortól senki nem fog elhízni, sőt.

 

Forrás:Medipress.hu

Facebook hozzászólások