2021. május 7 , péntek - Gizella

Új közösségi robogómegosztó indul a fővárosban

Fotó: YouTube

Jövő héttől ogre&co néven elektromos robogókból álló, új közösségi közlekedési szolgáltatást indít Budapesten az ogreco Kft.  – közölte a magyar tulajdonú cég.

A közlemény szerint a szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető. A tervezett árbevételt üzleti titokként kezelik. A flotta bővítésével később a Nagykörúton kívüli területeken is elérhető lesz a szolgáltatás.

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A letöltés és az online regisztráció után a felhasználók az applikáció térképének segítségével tudják majd kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet – írta az MTI.

A robogók végsebességét 43 kilométer/órára korlátozták a megengedett legnagyobb, 45 kilométer/órás sebességről, mert a tapasztalatok szerint a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 kilométer/órára van hangolva, így kevesebb lehet a várakozás a robogókkal.

A tájékoztatás szerint az ogremobilok használatát perc és kilométer alapon számolja el a szolgáltató, és nincs havi díja.

Facebook hozzászólások