2021. május 5 , szerda - Györgyi

Társasjátékok versenye

A Mensa HungarIQa Egyesület tagjai elsősorban kiemelkedő intelligenciájukról ismertek, de e mellett egyik legfőbb jellemzőjük, hogy nagyon szeretnek játszani.

Ez, illetve a társasjáték kedvelők tájékoztatásának szándéka hozta az ötletet, hogy meghatározott szempontok alapján értékeljék az újonnan megjelenő társasjátékokat. Ennek eredménye “A Mensa Társasjátékverseny győztese” díj, amit már 8. éve osztanak ki a legjobb, magyarul megjelenő társasjátékoknak.

Az idei versenyt 2016 augusztusában rendezte a Mensa a belvárosi Mercure Korona szállodában. A verseny egy teljes napon át zajlott megállás nélkül, a játékokat pedig a Mensa több mint félszáz tagja tesztelte és pontozta.

Az eredmények összesítése után megszületett a végeredmény. A 2016-os “A Mensa Társasjátékverseny győztese díját a Gémklub kiadásában megjelent “Fedőnevek” és “Kakaó” című társasok nyerték el.

Az eredményhirdetés megtörtént, a hivatalos díjátadóra pedig majd a novemberi Társasjátékok Ünnepén kerül sor.

A korábbi évek győztes játékai itt találhatók: https://mensa.hu/jatsszunk/tarsasjatek-verseny

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi klubja, mintegy 140 ezer taggal szerte a világon, akiknek 2 százaléka Magyarországon él.

 

Forrás: Mensa HungarIQa Egyesület

 

Facebook hozzászólások