2021. január 13 , szerda - Veronika

Saját pohárból ihatjuk a kávénkat

Fotó: Pixabay

A vásárlók a Starbucks kávézólánc összes hazai üzletében kérhetik saját poharukba kávéjukat, így hozzájárulhatnak a hulladéktermelés csökkentéséhez is.

A cég fontos célkitűzése, hogy kávéházai „zöldebbek” legyenek, mind a felhasznált energia, mind pedig az evőeszközök és a csomagolás tekintetében. A vállalat 10.000 zöld üzlet működtetése mellett kötelezte el magát, amelyet 2025-ig tervez teljesíteni. Az újrahasznosítható anyagok felhasználása mellett a vendégek maguk is hozzájárulhatnak a kávézók kizöldüléséhez. Amennyiben a vásárlók italukat saját tumblerbe vagy termoszba kérik, a környezetkímélő megoldás mellé 160 forint kedvezményt kapnak – írják.

Az elmúlt egy évben a magyarországi Starbucks kávézókban megtízszereződött a saját pohárba kért italok száma, ezzel jelentős anyagterheléstől mentesítették a vásárlók környezetüket. Azok számára, akik az év végi időszakot is szeretnék a fenntarthatóság jegyében tölteni, jó választás lehet a limitált kiadású, piros újrahasználható pohár, amely része a Starbucks tradicionális ünnepi kínálatának.

Az üzletlánc több új környezetbarát intézkedés bevezetésére készül 2020 első felében. A kávézólánc a műanyag szívószálakat papírból készült szívószálakra cseréli, a folyamat előkészítésén már dolgozik a vállalat. A szívószálak mellett, a Starbucks az evőeszközök terén is szem előtt tartja a fenntarthatósági szempontokat. A vállalat számára kiemelten fontos a vásárlók visszajelzése, így ennek megfelelően a Starbucks jövő évben a műanyag evőeszközöket környezetbarát alternatívával kívánja helyettesíteni.

“A fenntarthatóság közös ügyünk, és nagyon örülünk annak, hogy a Starbucks közössége velünk együtt szeretne tenni a globális problémák megoldásáért” – mondta el Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand menedzsere.

Facebook hozzászólások