2022. december 5 , hétfő - Vilma

Négycsillagos szálloda épülhet a Hungária körúton

Fotó: SAMO

A Hungaria Hotel a Thököly úti kereszteződésben álló bíróság közelében épülhet meg, már a módosított tervek is megkapták az engedélyt. 

S.A.M.O. építésziroda tervei alapján, a Premiot befektetési csoporthoz tartozó Europa Investment Property beruházásában épülhet meg a Hungária körút 113-115 alatti háromezer négyzetméteres telken egy négycsillagos szállodakomplexum – olvasható az Építészfórum oldalán.

A Thököly út 97-101. alatt álló irodaház, amely a Pest Megyei Bíróság székházaként működött. A felvétel az átadás évében, 1973-ban készült. Forrás: Fortepan / Bojár Sándor

303 szoba, VIP lakosztályok lesznek benne, valamint kialakítanak két kongresszusi termet és egyéb kereskedelmi tereket is. A cégcsoport 2020 júliusában kapott építési engedélyt a beruházásra, 2022 januárjában módosított terveket nyújtottak be, amelyek áprilisban ugyancsak engedélyt kaptak az ÉTDR-be feltöltött adatok szerint. Bár a befektető honlapján még a korábbi tervekből látható egy válogatás, a S.A.M.O. építésziroda oldalán már a frissebbek szerepelnek referenciaként.

A leendő hoteltől nem messze, a Hungária körút és a Thököly út sarkán magasodik az a hétemeletes, páternoszterrel ellátott irodaház, amelyet eredetileg a  Pest Megyei Bíróság székházaként adtak át 1973-ban, és amelyKiss E. László, a KÖZTI építészének tervei alapján épült meg (ma a Budapest Környéki Törvényszék és a Budakörnyéki Járásbíróság működik benne).

 

Facebook hozzászólások