2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Korsó vagy pohár?

Bár a sör eredetileg a férfiak itala volt, mostanában egyre több hölgy található a kedvelői között. Míg előbbiek a robusztus korsót, utóbbiak a szép ívű pohárformákat kedvelik, amibe pedig leginkább ízesített sör kerül.

Egyes íratok szerint kétszáz éve javarészt nők készítették a sört. Egy 2016 márciusában végzett közösségi kutatásból kiderül, hogy a válaszadó hölgyek 77 százaléka különböző gyakorisággal ugyan, de rendszeresen fogyaszt sört, 70 százalékuk szerint pedig az ízvilág a legfontosabb – olvasható a Sörszövetség honlapján.

Minden korcsoportban, a fiataloktól az idősebbekig, a lager és pils típusok a legkedveltebbek. A sörfajták preferenciája ezen belül korosztályonként változik. A fiatalabb hölgyek gyakran választanak frissítő jellegű söröket, de a kutatás eredménye azt igazolja, hogy az évek múlásával a markánsabb ízeket keresik. Az is kiderült, a válaszadók 41 százaléka számára fontos, hogy miből fogyasztanak sört. Nem meglepő módon pohárból isznak legszívesebben.

“Az ízesített söröket többnyire hölgyek isszák. Akik eddig üdítőt, vagy ásványvizet fogyasztottak, mert nem ízlett nekik a hagyományos sör íze, most többnyire a konyakos meggyesre szavaz. Ezt azt jelenti, hogy egyre több hölgyet üdvözölhetünk a sörösök táborában” – mondta Rizmajer József, a Rizmajer Sörház tulajdonosa.

 

 

Facebook hozzászólások