2024. május 14 , kedd - Bonifác

Idén 300 000 magyar vendéget várnak az osztrák sípályákra

A Statistik Austria adatai szerint 2022 novemberében és decemberében közel 80 000 magyarországi vendég 247 300 vendégéjszakát generált, ami mindössze 8%-kal marad el a járvány előtti 2019-es rekordévtől.

A sípályák mellett különösen Bécs, Graz, Salzburg és Linz karácsonyi vásárai ösztönözték a látogatókat arra, hogy az elmúlt év két utolsó hónapjában rövid utazást tegyenek Ausztriába. Bár a hó viszonylag későn érkezett, a jelenlegi nagyon jó hóviszonyok azt jelentik, hogy húsvét utánig minden régióban nagyszerű síszezon várható. A magyar vendégek körében továbbra is Stájerország a legnépszerűbb tartomány, ezt követi Karintia és Salzburg tartomány.

Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung budapesti vezetője így értékeli az eredményt. „Nagyon örülünk, hogy Magyarország 2022-ben is az első 10 piac között szerepel. Tavaly októberi, Magyarországra is kiterjedő, téli potenciált vizsgáló felmérésünk már megerősítette a nagy várakozást és a felhalmozódott keresletet a (korlátozások nélküli) téli sportos üdülések, városlátogatások és wellness-hétvégék iránt. Az elmúlt két hónap eredményei ezt egyértelműen alátámasztják. A múlt héten egyes régókban közel egy méternyi friss hó hullott, és az Alpok főgerincén az előrejelzések szerint ezen a héten további erős havazás várható. Annak is örülünk, hogy a magyar utazásszervezők és utazási irodák is nagyon jó keresletről számolnak be, még akkor is, ha – a többi küldőországhoz hasonlóan – a vendégek csak kevéssel indulás előtt foglalnak. Mivel a síközpontok már most 90%-os előfoglalásról számolnak be februárra, mindenkinek azt javasoljuk, hogy foglaljon időben.”