2020. május 30 , szombat - Zsanett, Janka

Évszakváltó idő van

Fotó: Pexels/Skitterphoto

Délelőtt a Dunántúlon és a középső tájakon az erősen felhős égből szórványosan várható eső, zápor. A Tiszántúlon még kisüt a nap. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Ezzel szemben a keleti tájakon lesz felhős az ég – és a Tiszántúlon is kialakul zápor, néhol zivatar.

Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon viharos. A csapadékosabb középső tájakon mindössze 15 és 20, a derűsebb nyugati és keleti tájakon 21-25 fok valószínű. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Szerdán friss, napos időre számíthatunk. Eső már nem alakul ki. Reggel 10-17, délután 22-26 fok várható.

Csütörtökön eleinte sok napsütés ígérkezik, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar inkább csak nyugaton fordul elő. 23-28 fokos nyárias időre van kilátás.

Pénteken a gyakran erősen felhős égből szórványosan alakul ki eső, zápor. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Újabb hidegfront éri el hazánk térségét. 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Aztán hétvégén változóan felhős idő valószínű elszórt záporokkal. Igazi kora őszi idő várható hűvös reggelekkel, délután is csak 22 fok körüli értékekkel.

 

(Köpönyeg)

Facebook hozzászólások