2021. augusztus 2 , hétfő - Lehel

Eltűnnek a magyar Burger Kingekből is a játékfigurák

Fotó: Pexels / Rawpixel.com

Az USA-ban októbertől játék helyett gyümölcsöket kérhetnek a vásárlók a gyerekmenük mellé.  Az amerikai és brit piacról szóló cikkek azonban nem tértek ki rá, hogy mire számíthatnak a vendégek a világ többi részén – írja az Index.

A portál megkérdezte mind a két gyorsétteremláncot, mikor várható Magyarországon a gyerekmenük műanyagmentesítése. A magyar Burger King láncolatot üzemeltető Fusion Befektetési Zrt. tájékoztatása szerint a márka “elkötelezett a fenntarthatóság mellett”, mint írták:

Az Egyesült Királyság a piac élén jár a változás megtételében. Globális márka lévén, folyamatban van annak vizsgálata, hogy miként lehetséges 2025 végéig teljes mértékben megszüntetni a biológiailag nem lebomló műanyag játékokat a Burger King éttermekben. Magyarország mihamarabb szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, de egyelőre nem tudunk bővebb információt adni arról, hogy pontosan mikortól tudjuk megszüntetni a műanyag játékokat a King Jr. menükben.

A McDonald’s válasza alapján itthon nem várható változás ezen a téren a közeljövőben, ugyanis a hazai vendégek már idén januártól dönthetnek úgy, hogy a játék helyett könyvet kérnek a Happy Mealhez, a gyümölcs pedig szintén több mint egy éve állandó részét képezi a menünek.

 

(Médiapiac)

Facebook hozzászólások