2021. április 14 , szerda - Tibor

Az időre reflektálnak fiatal képzőművészek

Fotó: Pixabay

Harminc éven aluli képzőművészek időre reflektáló munkáit mutatja be az a kiállítás, amely Idő/Kép címmel csütörtökön nyílik a szentendrei MANK Galériában.

A május 5-ig látható kiállítás 22 művészét pályázat útján választotta ki a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) által felállított szakmai kuratórium – közölte a MANK az MTI-vel.

A tárlaton a festmények mellett grafikákat, szobrokat, kollázst és hanginstallációt is bemutatnak. A fiatalok munkái többek között társadalmi jelenségekkel vagy az emlékezés gondolatkörével is foglalkoznak.

Mint írják, hetven pályamű közül választotta ki a tárlat alkotásait a MANK által felállított szakmai zsűri Knyihár Amarilla és Baksai József, a Szentendrei Régi Művésztelepen alkotó művészek, valamint Sipos Tünde művészettörténész, a kiállítás kurátora.

A tájékoztató idézi Sipos Tünde művészettörténészt, aki elmondta, hogy változatos és izgalmas, korszerű technikákkal készült műalkotások közül válogathatott a szakmai zsűri. A fiatalok mindannyian képzett művészek, többségük a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Budapesti Metropolitan Egyetemen végzett. Nemcsak a fővárosból érkeztek pályáztak, többen vidékről nyújtották be portfóliójukat, de került olyan a kiválasztott művészek közé, aki jelenleg az Erasmus-program segítségével külföldön folytat tanulmányokat – tette hozzá a művészettörténész.

Kiállító művészek Antal-Bartalis Lilla, Boruzs Ádám, Csanálosi Mária, Domokos Berta, Juhász Kinga, Kiss Botond, Kozma Anita, Lantos Csenge, Minyó János, Oberfrank Luca, Pipei Borbála, Ronga Eszter, Rozman Csenge, Rózsa Luca, Szabó Menyhért, Szilágyi Péter, Szőke Lili, Sztanó Zsuzsa, Szücs András, Tétényi Gabriella, Tóth Annamária Rita, valamint Üveges Mónika.

Facebook hozzászólások