2020. augusztus 6 , csütörtök - Berta

Amit nem tud Pablo Escobarról

Fotó: Facebook

Mindenki halott már a drogbáróról, a „Kokainkirályról”, Pablo Escobarról, aki a kezében tartotta a világ kokainkereskedelmének a 80%-át. 1989-ben a Forbes magazin szerint a világ 7. leggazdagabb embere volt.

– Becenevén a “kokainkirály” 20 évesen kezdett autókat lopni, ezeket szétszerelve orgazdaként adta el. Később átállt bandájával a gazdag polgárok elrablására, akiket gyakran meg is ölt a váltságdíj kifizetése ellenére. Ezzel is nyomatékosítva a hatalmát. legnagyobb „munkája” azonban bizonyos Diego Echavarria elrablása, ez tette igazán híressé Medellinben, ugyanis miután megkapta érte a váltságdíjat megfojtotta.

– Escobar nagyon nehezen és lassan tudta tisztára mosni azt a rengeteg készpénzt, a bevételek 10%-át kénytelen volt veszteségként leírni. Számokban kimutatva ez évi 2 milliárd dollárt tett ki, ami a patkányok eledele lett.

– Escobar és bandája havi 2500 dollárt költött befőttesgumira, hogy legyen mivel összefogni a készpénzt.

– Egy téli éjszakán lánya annyira fázott, hogy Escobar kétmillió dollárt tüzelt el a kandallóban egy este alatt.

– A drogbáró igaz, meglehetősen félelmetes volt, viszont annyira jótékony is. Kolumbiában csak Robin Hoodnak becézték.

– 1991-ben Pablo Escobar alkut kötött a kolumbiai hatóságokkal, hogy börtönbe vonul, de csak egy feltétellel, ha büntetését az ő által épített luxusbörtönbe töltheti le, amely a “La Catedral”, azaz a katedrális nevet kapta. A megállapodás értelmében a hatóságok nem mehettek a börtön 5 kilométeres közelébe.

 

Forrás: Noizz.hu

Facebook hozzászólások