2017. október 23 , hétfő - Gyöngyi

Tippek az egészségre

Az immunerősítés mindig mindenkire ráfér, főképpen az év második felében, elmúlás idején. Fontos, hogy fokozott védekezőképességgel álljunk ellen a hideg évszakoknak, éppen ezért megismertetjük, hogyan és mivel tehet szert immunerősítésre.

Sűrűn mossunk kezet!

„Hivatalosan” fél perc szükséges ahhoz, hogy megfelelően megmossuk a kezünk. Lényeges, hogy minden étkezés előtt és mikor sok ember között voltunk, tömegközlekedési eszközön alaposan, szappannal mossuk át kézfejeinket.

Együnk gyömbért!

A gyömbér baktériumölő hatású, ezáltal immunrendszer erősítő. Érdemes teát főzni belőle, vagy keverjük ételeinkbe, akár nyersen is. A gyömbér az egyik legnagyszerűbb gyógyító hatású fűszernövény, amely egzotikus, melengető ízével ideális a hidegebb hónapokra is – írja

Együnk sok „K”-t!

A „K” betűs zöldségek is erősítik szervezetünk ellenállóképességét: Kel, karfiol, kelbimbó. Ezeknek a fogyasztása nyersen vagy párolva kitűnő és értékes tápanyagforrás.

Igyunk sok folyadékot!

Mivel az ember 70%-a víz, ezért annak utánpótlása létfontosságú a szervezet számára. Ajánlott naponta 8 pohár vizet inni, hogy folyamatosan hidratáltak legyünk.

Fontos az alvás!

Az alvás egyenlő a regenerálódással, ami testünknek kifejezetten fontos, ugyanis enélkül immunrendszerünk nem tud hatékony lenni. A 8 óra alvás kulcsfontosságú.

Szükséges a mozgás!

Nem kell több heti 4-5-ször félóra közepes intenzitású mozgásnál, amely akár tempós séta is lehet – már ennyi is elég, hogy immunrendszerünk erősebb, hatékonyabb legyen. Igaz, a hidegebb hónapokban sokkal nehezebb rávenni magunkat a mozgásra, ezzel megadjuk az esélyt magunknak, hogy lebetegszünk.

 

Forrás: Care2.com

Facebook hozzászólások

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

OK