2018. július 19 , csütörtök - Emília

Életveszélyes is lehet a fejfájás

A fejfájások erősségének és fajtájának széles a palettája, ezért nehéz is őket kategorizálni. Az viszont bizonyos, bármilyen fejfájással is küzdünk, hogy akadályozza a hétköznapi teendőnk elvégzését. Amennyiben kifejezetten intenzív a fájdalom és rendszeres, érdemes orvoshoz fordulni.

Hirtelen jelentkező, intenzív fájdalom

Amikor villámcsapásként hasít a fejünkbe a fájdalom, az akár egy szivárgó aneurizma is lehet (kiboltosulás az érfalon), tehát mindenképp ki kell deríteni az okát.

Váltakozó intenzitású fájdalom

Ebben az esetben fejfájásunk erőssége változik. Tipikus esete, ha hangerőt állítunk a rádión, ettől a fájdalom intenzitása megnő, ez pedig nem jelent jót. Ha korábban még sosem tapasztaltunk ilyesmit, érdemes lehet kivizsgáltatni magunkat.

Egyéb tüneteink is vannak

Mondjuk láz is mellé szegődik a fejfájáshoz, az mindenképpen aggodalomra adhat okot. Ilyenkor felmerülhet a meningitisz vagy más agyi fertőzésre utaló jel. Ha ráadásul képtelen vagyunk visszaemlékezni dolgokra, amnéziás tüneteket produkálunk, azonnal forduljunk orvoshoz.

Szemkörnyéki fájdalom

Ez esetben a látásunkkal gondok adódhatnak és glaukóma diagnosztizálható. Ha ez a fájdalom nyomást gyakorol a szemre és akadályozza véráramlást. Egyből forduljunk orvoshoz, ha ilyet tapasztal.

Vérhígítót szedünk

Ha rendszeresen szedünk vérhígítót és fejünket bevertük, erős fejfájás esetén mindenképpen forduljunk orvoshoz, mivel a gyógyszer hatásásra a vér nem olvad meg, és vérzés alakulhat ki az agyban.

 

Forrás: prevention.com

Facebook hozzászólások